26/12/12

Σαν Σήμερα: 26 Δεκεμβρίου


1947: Ο Αμερικονὁς R&Β μουσικὁς και τραγουδιστής George Porter Jr γεννὴθηκε στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα. Εἱναι γνωστὁς ως μπασίστας και τραγουδιστής του συγκροτἡματος The Meters. Μαζἱ με τον Art Neville σχημάτισαν την μπάντα στα μὲσα της δεκαετἱας του '60 και από πολλούς θεωροὐνται οι "Πρὁγονοι" της Funk μουσικής. Οι The Meters διαλύθηκαν το 1977 και επανενώθηκαν το 1989. Σἡμερα το γκρουπ ονομάζεται The Funky Meters και ο Porter είναι ακόμα μέλος.





1967: Οι Doors μαζί με τον Chuck Berry ξεκινάνε μία εβδομαδιαία σειρά από συναυλίες στο Fillmore West του Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια.


1966: Οι Jimi Hendrix Experience παίζουν σε μία απογευματινή συναυλία στο "Uppercut Club" στο Λονδίνο. Ο Jimi Hendrix, επίσης, έγραψε τους στίχους του Purple Haze στα αποδυτήρια την ίδια ημέρα.


1968: Οι Led Zeppelin δἱνουν την πρώτη συναυλία στα πλαίσια της Πρώτης τους περιοδείας
στην Αμερική ως support στους Vanilla Fudge και MC5 στο McNichols Arena στο Ντένβερ του Κολοράντο. Τα εισιτήρια για εκείνη την βραδιά κοστίζανε 5 δολάρια.
























1976: Οι Sex Pistols ηχογραφούν το ‘God Save The Queen’ στα Wessex Studios στο Λονδίνο.

1979: Γίνετε η πρώτη συναυλία από μια σειρά συναυλιών στο "Hammersmith Odeon" στο Λονδίνο για τον κόσμο της Καμπότζης. Συμμετείχαν οι Queen, The Clash, The Pretenders, The Who, Elvis Costello, Wings, και πολλοί άλλοι. Οι συγκεκριμένες συναυλίες που οργανώθηκαν από τον Paul McCartney και τον Kurt Waldheim είχαν σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για τα θύματα από τον πόλεμο στην Καμπότζη.

1979: Το The Wall των Pink Floyd ανεβαίνει στο No.1 των άλμπουμ charts όπου και παρέμεινε εκεί για 15 εβδομάδες από τις συνολικά 35 εβδομάδες που ήτανε στα άλμπουμ charts.



1981: Το άλμπουμ των AC/DC με τίτλο "For Those About to Rock We Salute You" βρίσκεται στην κορυφή του Billboard 200. 



2003: Η περιοδεία του Bruce Springsteen, Rising Tour μαζί με τους E Street Band κάνει ρεκόρ εισπράξεων με 115,9 εκατομμύρια δολάρια και χαρακτηρίζεται ως η πιο κερδοφόρα της χρονιάς. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Celine Dion με εισπράξεις 80,5 εκατομμύρια δολάρια από 145 παραστάσεις στο Caesars Palace στο Λας Βέγκας.







Πηγές: musicdiary.gr
internetfm.com
ledzeppelin.com
sansimera.gr
wikipedia.org
historyorb.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Guitar