27/12/12

Σαν Σήμερα: 27 Δεκεμβρίου

1931: Ο Αμερικανός κιθαρίστας Scotty Moore (Winfield Scott Moore III) γεννήθηκε στο Gadsden του Tennessee. Είναι ευρέως γνωστός για τη συνεργασία του με τον Elvis Presley, στις αρχές της καριέρας του, μεταξύ 1954 και τις πρώτες ταινίες του Elvis στο Hollywood. Το περιοδικό Rolling Stone τον έχει κατατάξει στην τεσσαρακοστή τέταρτη θέση της λίστας του "The 100 Greatest Guitarists of All Time".



1948: Γεννιέται ο Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός Larry Byrom στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα. Είχε συνεργαστεί με τους Steppenwolf, Kenny Rogers, Ratchell, Neil Young, Steve Winwood, Peter Frampton, Eddie Rabbit και Tanya Tucker.


1952:    Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, κιθαρίστας και πιανίστας David Knopfler γεννήθηκε στο Glasgow της Σκοτίας. Είναι ιδρυτικό μέλος του Rock συγκροτήματος Dire Straits. Ο David είναι αδερφός του Mark Knopfler, frontman του συγκροτήματος.


1969: Το άλμπουμ "Led Zeppelin II" του συγκροτήματος Led Zeppelin βρίσκεται στη θέση Νο. 1 του Billboard 200. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το άλμπουμ "Abbey Road" των The Beatles και ακολουθεί στην τρίτη θέση το "Let It Bleed" των The Rolling Stones.


1985: Οι Metallica τελειώνουν τις ηχογραφήσεις για το τρίτο τους στούντιο άλμπουμ με τον τίτλο "Master of Puppets". Θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαρτίου του 1986.


1990: Γυναίκες κατέθεσαν μυνήσεις εναντίον του  Chuck Berry, για το λόγο του ότι είχε τοποθετήσει παράνομα βιντεο-κάμερες στις γυναικείες τουαλέτες του εστιατορίου του στο Γουέντσβιλ του Μιζούρι το "Southern Air"Σύμφωνα με μία τότε σερβιτόρα, ο μουσικός είχε τοποθετήσει κάμερες στις γυναικείες τουαλέτες, καταγράφοντας περίπου διακόσιες ανυποψίαστες γυναίκες που τις επισκέπτονταν. Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν από τα θύματα, αποσύρθηκαν όταν ο Berry συμφώνησε να τους καταβάλλει οικονομικές αποζημιώσεις.



2004: Πεθαίνει ο  κιθαρίστας Hank Garland. Είναι κυρίως γνωστός για την συνεργασία του με τον Elvis Presley για την δισκογραφία του μεταξύ 1957 και 1961 όπου και έγραψαν Rock Hits όπως τα "Little Sister", "I Need Your Love Tonight" και "A Big Hunk O' Love". Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στην ηλικία των 6. Έχοντας τόσο προχωρημένη τεχνική για την ηλικία του έπαιξε ζωντανά σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό στα 12 και στα 14 τον ανακάλυψε ένας ιδιοκτήτης δισκοπωλείου στην Νότιο Καρολίνα. Έκανε την πρώτη του ζωντανή εμφάνιση στα 15.




Πηγές: 
musicdiary.gr
allaboutmusic.gr
wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Guitar