11/4/13

Συνέντευξη: Angelo Perlepes…ένας Ελλήνας fretmaster - anakalipsi.blogspot.gr


Ψάχνοντας "ανακαλύψαμε" μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον Ελλήνα fretmaster Angelo Perlepes από το anakalipsi.blogspot.gr 


Το πολύ ωραίο χαρακτηριστικό του facebook είναι ότι σου δίνεται η δυνατότητα να γίνεις μέλος  ομάδων κοινών ενδιαφερόντων. Ως γνωστό ασχολούμαι με το ευγενές «σπορ» της κιθάρας. Με μεγάλη χαρά λοιπόν ανακάλυψα το πολύ καλό και σοβαρό group του Guitar workbench.Σκέτος παράδεισος .Είναι μοναδικό να μπορείς να ανταλλάσσεις απόψεις και γνώμες με μερικούς από τους ανθρώπους που θαυμάζεις και έχεις σαν ίνδαλμα.

To group μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά και τον επόμενο καλεσμένο της anakalipsis. Είναι λίγο δύσκολο, να ακούς Rock-Metal, να κυκλοφορείς στην Γλυφάδα (σαν πρώην Καλλιθεάτης) και να μην ξέρεις τον Άγγελο Περλεπέ. Ιθύνων νους πίσω από μερικά από τα πιο επιτυχημένα metal-project όπως οι MYSTERY  o Άγγελος έχει καταξιωθεί σαν ένας βιρτουόζος κιθαρίστας με πολλές διακρίσεις!

Ο Άγγελος είχε την ευγενική καλοσύνη να απαντήσει στις 10 ερωτήσεις της anakalipsis.Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα πραγματικό βιρτουόζο της κιθάρας και να ανακαλύψουμε το ΜΥΣΤΗΡΙΟ που τον περιβάλλει.

-Άγγελε welcome στην anakalipsi. Σε ευχαριστώ πολύ που σε έχουμε σήμερα στην παρέα μας.

Τελικά η Γλυφάδα είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσει κανείς να ασχολείται με το Metal?

Τότε που ξεκινούσα, ναι. Βλέπεις, στη γειτονιά υπήρχαν καμιά 20αριά συγκροτήματα και καμιά 15αριά χώροι που φιλοξενούσαν live μουσική. Βάλε και την επιρροή των Αμερικάνων που κουβάλησαν τις συνήθειές τους αλλά και τον ραδιοφωνικό σταθμό τους κι εύκολα καταλαβαίνεις...

Σήμερα τα πράγματα είναι μάλλον πιο εύκολα. Υπάρχουν οι χώροι  ο εξοπλισμός και η εμπειρία από τους ηχολήπτες ώστε να στηθεί μια επιτυχημένη συναυλία. Μήπως θυμάσαι τα πρώτα δικά σου βήματα ?Πρώτο gig…πρώτος εξοπλισμός …πρώτα riffs….

Το πρώτο μου gig ούτε που το θυμάμαι, ήταν άλλωστε πολύ παλιά και ήταν στημένο με καλή θέληση κι όχι με υλικοτεχνική υποδομή. Αυτό δείχνει ανάγλυφα σε τι επίπεδο βρισκόταν η όλη ιστορία που ονομάζουμε «ελληνική σκηνή». Αρκεί να σου πω ότι η κιθάρα μου κόστιζε 8.500δρχ. και ο ενισχυτής μου ήταν ένα συναρμολογούμενο kit με ένα fuzz-wha της Ibanez μπροστά απ’αυτόν. Τα πρώτα μου riffs μιας και ήμουν άγριο νιάτο ήταν φυσικά «ανάστροφες τέταρτες».


Αλήθεια πόσο μελέτησες πριν  να πεις μέσα σου…  «ΟΚ Άγγελε let’s  get Rocked» και να ανέβεις στην σκηνή?

Ακόμα μελετάω, νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα. Το πότε θ’ ανέβεις στη σκηνή είναι καθαρά θέμα FEELING…

Οι Fender κιθάρες είναι αυτές που προτιμάς  .Υπεύθυνος για αυτή σου  την επιλογή  είναι ο κύριος Man in Black ?(Ritchie Blackmore).Θες να μας πεις και λίγα λόγια την αγαπημένη σου Fender?

Τις επιρροές μου, τις τιμώ στην special thanks list του κάθε δίσκου μου, όχι μόνο γιατί «μου έδειχναν τον δρόμο» αλλά και γιατί αποτέλεσαν και τον λόγο για τον οποίο διάλεξα το συγκεκριμένο τύπο οργάνου. Η προτίμησή μου είναι τα 70’s μοντέλα, είτε είναι αυτά αυθεντικά είτε επανεκδόσεις.

           
Ο Richie σίγουρα έχει καταξιωθεί σαν ένας πάρα μα πάρα πολύ καλός κιθαρίστας. Κατά την γνώμη σου ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν έναν κιθαρίστα να ξεχωρίζει?

Όλοι αυτοί για τους οποίους μίλησα πιο πριν είχαν ως χαρακτηριστικό μια ασυμβίβαστη αντίληψη για τα μέχρι τώρα πράγματα. ‘ Έπαιζαν με γνώμονα την απολύτως καλλιτεχνική έκφραση, κάτι που με εκφράζει απόλυτα.  Ανεξάρτητο πνεύμα, αφοσίωση στη μουσική, βλέμμα προς το παρελθόν που είναι «γέφυρα» για το μέλλον.

Οι πιο πολλοί από μας σε γνωρίσαμε μέσα από το προσωπικό σου project τους MYSTERY.Αν δεν κάνω λάθος οι MYSTERY μέσω του Άγγελου Περλεπέ συνεχίζουν να δημιουργούν. Είναι έτσι?

Ναι, αν και έχει αλλάξει η συχνότητα με την οποίαν χρησιμοποιώ πλέον το συγκρότημά μου.



Βέβαια δεν είναι το μόνο project με το οποίο ασχολείσαι. Θες να μας ενημερώσεις λίγο πιο αναλυτικά σχετικά με τις τελευταίες σου δραστηριότητες?

Έχω ένα side-project ονόματι Versus το οποίο απετέλεσε και το όχημα για να επαναηχογραφήσω τις πρώτες μου συνθετικές «ανησυχίες» των ετών ’79-’83. Επίσης, μετέχω ανελλιπώς στα live της facebookικής  κιθαριστικής ομάδας  Guitar Workbench, στους κόλπους της οποίας αισθάνομαι ιδιαίτερα άνετα και ευχάριστα μιας κι έχω καταφέρει να γνωρίσω είτε διαδικτυακά είτε μέσω των συναντήσεων και των live της ομάδας πολλούς και εξαιρετικούς κιθαρίστες.          

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά. Αλήθεια βρίσκεις καθόλου χρόνο για μελέτη και ψάξιμο νέων μουσικών δρόμων? Ξέρω ότι σου αρέσει πολύ η εποχή του μπαρόκ… Σίγουρα μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος στην μουσική…

Με τη μουσική ασχολούμαι πολλά χρόνια και κατά συνέπεια έχω «αγγίξει» διάφορα μουσικά είδη.  Έρχεται όμως μια στιγμή όπου καλείσαι να διαλέξεις το δρόμο που θα ακολουθήσεις. Για μένα, το στυλ που εκ των υστέρων ακολούθησα, δηλαδή τη μίξη κλασικής και ροκ μουσικής, είναι αυτό που με εκφράζει απόλυτα.
         
Ένας βιρτουόζος  της κιθάρας σαν και σένα σίγουρααααα θα έχει και μερικά μικρά μυστικά. Θες  να μοιραστείς μερικά με τους φίλους αναγνώστες του blog?

Μελέτη και άνευ όρων αγάπη για την κιθάρα και τη Μουσική.






Κλείνοντας θα ήθελα την μονολεκτική σου γνώμη για τα… παρακάτω :

Yngwie…. Το ‘χει «χάσει» ...
Gibson Les Paul… Fender Stratocaster
Marshall Amps…. H παλέτα του ήχου μου
Smoke on the water… To αντίστοιχό   της 5ης του Beethoven
Ronie James Dio…  Μουσικό όργανο ειδικής ακρίβειας
Iron Maiden… Τώρα πια...περιοδεύων θίασος
Tony Iommi… Γίγας
Έλληνες κατασκευαστές μουσικού εξοπλισμού… Αναμένω...
Bach… “Ο αθάνατος θεός της αρμονίας” - L.V. Beethoven


Ξέρετε η συζήτηση με τόσο δημιουργικούς ανθρώπους όπως ο Άγγελος μπορεί να συνεχίζεται επ΄ άπειρον. Άλλωστε είναι τόσα πολλά αυτά που έχεις να συζητήσεις με τον Άγγελο.
Προσπάθησα μέσα από την μικρή αυτή anakalipsi να παρουσιάσω τον δικό μας fretmaster.Τον δικό μας βιρτουόζο κιθαρίστα  Άγγελο Περλεπέ .
Ήταν μια anakalipsi που προσωπικά την απόλαυσα πάρα πολύ.
Άλλωστε δεν μου δίνεται και καθημερινά η δυνατότητα να μιλώ με έναν από τα προσωπικά μου ινδάλματα……

Φυσικά μπορείτε να παρακολουθείτε την δραστηριότητα του  Άγγελου και στο facebook στο παρακάτω links:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Guitar